Bar obilježio Evropsku nedjelju sporta

U OŠ “Anto Đedović” danas je održana manifestacija “Živi zdravo”, koju je u saradnji sa Ministarstvom sporta i sportskim klubovima iz Bara organizovala Opština Bar. Na ovaj način Bar se priključio obilježavanju Evropske nedjelje sporta.

Na parketu školske sale su se, pored učenika OŠ “Anto Đedović” našli i mladi sportisti iz barskih klubova sa svojim trenerima. Učestvovali su KK “Mediteran”, RK “Mornar”, ŽOK “Luka Bar” i ŽOK “Galeb”, MOK “Mornar”, Karate klub “Bar”, Školica sporta “Rasti zdravo”, kao i predstavnici sportskih organizacija sa područja opštine Bar.

Potpredsjednica opštine mr Tanja Spičanović pozdravila je mlade sportiste i njihove trenere. Ona je podsjetila da je Opština Bar podržava Evropsku nedjelju sporta i zahvalila se “što ste došli ovdje da to zajedno upriličimo”. Posebno se zahvalila trenerima “ne samo na tome što su organizovali današnji dogašaj i pomogli Opštini Bar da ovo zajedno realizujemo, već i na tome što svakog dana, tokom čitave godine, oni rade sa vama”.

“Drago mi je što je sport vaše opredjeljenje”, istakla je ona i dodala da bez obzira da li će se neko od mladih sportista profesionalno baviti sportom, to treba da ostane životna navika i dio životnog stila.

“Jako mi je drago što u Baru postoji veliki broj sportskih klubova koji kontinuirano rade sa mladim generacijama. Vi ste ono najljepše što ovaj grad ima i Opština Bar je tu da uvijek podrži vaše aktivnosti i takmičenja. Vidjećete i sami koliko ste naučili i koliko ste svakog dana ne samo bolji od drugih, od drugih ekipa, već i od samih sebe u tome što radite”, poručila je Spičanović mladim sportistima.

Stevo Nikočević, savjetnik za sport Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar takođe smatra da je sport neophodan za zdrav razvoj mladih i podržava organizovanje ovakvih manifestacija.

“Ovo sigurno pozitivno može da utiče, da djeca ostave kompjutere i telefone, da više budu napolju i bave se zdravim stilovima života. To je upravo ono što smo mi danas uradili-da budu više fizički aktivni i rastu zdravo, kao mi kad smo bili mladi”, istakao je on.

Manifestacija ima za cilj da lokalne samouprave, koje su nadležne za ostvarivanje javnog interesa, promovišu zdrave životne navike i bavljenje fizičkim aktivnostima.

Posjetioci škole danas su bili u prilici da u holu pogledaju izložbu koju su povodom Evropskog dana stranih jezika pripremili učenici sa profesoricama engleskog i italijanskog jezika.

Share.

Comments are closed.