Dva pacijenta na Covid odjeljenju Opšte bolnice životno ugrožena

U Opštoj bolnici Bar trenutno je hospitalizovano 27 pacijenata, pri čemu su svi dokazano pozitivni na SARS-CoV-2.

“U Covid ambulanti juče je pregledano 47 pacijenata. Takođe, uz ovaj broj bolesnika, koji zahtijevaju kako detaljan fizikalni pregled, tako i laboratorijsku i radiološku obradu (za koju je u nekim slučajevima potrebno i nekoliko sati), treba napomenuti da kroz Covid ambulantu dnevno prođe još oko 150 pacijenata ‘samo’ za laboratorijsku dijagnostiku. Od ukupno 47 pregledanih, stanje kod sedam pacijenata je zahtijevalo hospitalizaciju, i oni su primljeni na bolničko liječenje. Sedam pacijenata je otpušteno kući- saopštio je pomoćnik direktora Opšte bolnice dr Zoran Vojinović, epidemiolog.

Kako je kazao za Radio Bar i Bar info, na nekom vidu kiseonične  terapije nalazi se 12 pacijenata, pa se za njih može reći da imaju nešto težu kliničku sliku.

-U Jedinicu intenzivnog liječenja smještena su dva pacijenta i oni su trenutno životno ugroženi. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji nalazi se jedan bolesnik, dok na respiratoru trenutno nemamo pacijenata- naveo je dr Vojinović.

On apeluje na rodbinu hospitalizovanih pacijenata da koriste broj “Call centra”, kako bi dobili više informacija o svojim najmilijima i to pozivom na broj 068/609-777, u intervalima od 12 do 14, kao i od 20 do 22 sata.

Share.

Comments are closed.