Raičević ugostio delegaciju Ratne mornarice SAD

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je delegaciju Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država, koja u Baru boravi povodom uplovljavanja savezničkog broda “USS Ramage” u barsku luku, gdje je usidren nekoliko dana.

Raičević se ovom prilikom sastao sa komandantom broda, kapetanom fregate Timothy Yuhasom i vojnim atašeom Ambasade SAD u Crnoj Gori potpukovnikom Allan Gryskewiczom, a prijemu su prisustvovali potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović i predsjednik Skupštine Opštine Branislav Nenezić.

Predsjednik Opštine je poželio dobrodošlicu gostima i posadi broda, uz iskazanu nadu da će se u Baru osjećati ugodno, predstavljajući im kulturno-istorijsko nasljeđe, turističke, privredne i druge potencijalima grada. On je poručio je da je upravo Bar, tokom prethodnog perioda, bio domaćin mnogih savezničkih brodova, što predstavlja potvrdu posvećenosti NATO alijanse zajedničkom cilju i snaženju saradnje među članicama, a sve sa namjerom stvaranja sigurnijeg okruženja.

U tom kontekstu, Raičević je još jednom afirmisao važnost prisustva savezničkih mornarica u barskom akvatorijumu, koje doprinose osjećaju bezbjednosti svih građanki i građana Bara, ali i brojnih izbjeglica koji su utočište pronašli upravo u našem gradu.

Posebna zahvalnost američkim mornarima sa broda “USS Ramage” iskazana je povodom njihovog nesebičnog angažovanja na aktivnostima sadnje lavande u Ulici 13. jula, koje su realizovali u saradnji sa opštinskim preduzećem “Komunalne djelatnosti”, što je nesumnjivo dalo dodatnu vrijednost ambijentu grada.

Gosti su iskazali oduševljenje gradom i gostoprimstvom lokalnog stanovništva, kao i zadovoljstvo uslovima u barskom akvatorijumu, te poručili da se nadaju kako će ponovo biti u prilici da posjete Bar i na taj način učvrste saradnju, kako sa lokalnom upravom, tako i sa Mornaricom Vojske Crne Gore.

Share.

Comments are closed.